Op het adviesplein van Wonen & Co

Uitnodiging

Wonen & CoEen tijdje geleden kreeg ik een uitnodiging om een aantal middagen interieuradvies te geven op het adviesplein van de Woonbeurs Wonen & Co. Nog niet eerder gedaan, dus wat kun je verwachten.

Het gaat als volgt in z’n werk. Allereerst moet je jezelf introduceren zodat aanvragers weten uit welke van de 29 interieurstylisten zij kunnen kiezen. Je stuurt een foto van jezelf mee. Alle stylisten staan twee weken voor de beurs begint in een katern van de zaterdageditie van het Dagblad van het Noorden.

En ja, daar sta ik dan tussen alle andere interieurstylisten. Leuk! Nu afwachten of men mij weet te vinden.

Nieuw bij Wonen & Co is dat mensen met een vraag met eventueel foto’s een week voorafgaand aan het gesprek kunnen uploaden. Dat is mooi want dan kun je je alvast voorbereiden.

Het lijkt erop dat ik me goed heb geïntroduceerd. Er zijn 5 vragen met een interieurvraag binnengekomen. Ze zijn heel divers. Van jong tot ‘senior’. Van een relatief klein probleem tot een alles omvattend interieurprobleem. Maar ik heb deze inschrijvingen alvast binnen en daar kan ik mijn creativiteit op loslaten.
Op de beurs kunnen mensen zich ook nog ter plekke inschrijven.

Showtime!

Met mijn koffertje met daarin mijn kleurenwaaier, schetspapier en schaallat aan de hand loop ik naar binnen. Ik heb er zin in. Dit is de eerste middag van drie. Ik hoor dat ik helemaal ben volgepland. Daar word ik blij van.

Zenuwachtig, nee dat ben ik niet. Het gaat eigenlijk heel gemakkelijk. De mensen zijn zeer geïnteresseerd in wat je te vertellen hebt maar ik laat ze ook meedenken. Ze gaan blij weg.
Best heftig, die concentratie zo’n hele middag. Het is een strak schema.
Na een intensieve middag en een droge keel, keer ik huiswaarts. Moe maar voldaan. Wat zal morgen brengen?..

Wonen & CoDag twee is het minder druk op de beurs. Dat is altijd zo zaterdags, vertelt men mij, want dan heeft iedereen het druk met sporten en boodschappen doen. Ik ben voor een aantal gesprekken ingepland. Daarnaast spreek ik ook mensen die spontaan langslopen en uiteindelijk blijven hangen voor een ‘interieurpraatje’. En ja, natuurlijk …ook voor een verlichtingsplan kun je bij mij terecht. Ik geef mijn kaartje mee.

Dag drie, zondagmiddag. Opnieuw helemaal volgepland. Dit keer ook weer bijzondere gesprekken. Geen vraag is het zelfde. Telkens opnieuw schakelen en iets nieuws bedenken.
De middag vliegt om.

En dan is het afgelopen. Met een paar collega stylisten ga ik wat drinken en napraten.
Voor herhaling vatbaar! Ik zie uit naar volgend jaar.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.