Tiny houses

Welkom op mijn blog.

Regelmatig laat ik jullie weten wat mij bezig houdt op het gebied van kleur, vorm, ruimte.
Ik ben zelf zeer gevoelig voor de sfeer van de ruimte waarin ik woon of werk.

In de ruimte is te wezen” is mijn slogan.

Mijn eerste blog gaat over tiny houses.

 

Ik ben geïntrigeerd geraakt door de tiny houses die meer en meer opduiken. Bijzonder om te zien wat er allemaal mogelijk is in een kleine ruimte. In Amerika is dit al gewoon, maar ook in Europa, in drukke steden als bijvoorbeeld Parijs, zijn er vanwege ruimtegebrek al vele tiny houses in woongebouwen.

macy-millers-diy-mortgage-free-tiny-house-0016Ook in Nederland groeit de belangstelling voor tiny houses. De behoefte om groot te wonen verandert. Er zijn veel voordelen aan klein wonen. Je (be)leeft meer buiten. Je hebt geen dure hypotheek nodig, sterker nog: misschien wel helemaal niet. Er zijn weinig tot geen regels, je houdt meer geld over voor de andere leuke dingen en je kunt de woning zelf duurzaam bouwen.

Niet lang geleden zag ik bij Een vandaag een item over tiny houses. De gemeente Almere wil een wijkje met 25 tiny houses ontwikkelen en heeft een prijsvraag uitgeschreven voor bijzondere ontwerpen.

Bijzonder om te zien hoe je door effectief ruimtegebruik alles binnen handbereik hebt. Over elke centimeter is nagedacht in een tiny house. Elke centimeter is benut.

In een ruimte van max 50 m2 plezierig wonen, leven, werken, slapen op een klein lapje grond. Het nieuwe wonen.

Zou ik zelf in een tiny house willen wonen? Ik weet het niet. Ik zou er wel graag een willen inrichten. Maar toen ik laatst voor een kleurenadvies naar het Hoge Noorden reed en de ruime vrijstaande woning van een klant bezocht, dacht ik ook:

In de ruimte is te wezen.“

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.