Schuurwoning in het buitengebied

Schuurwoning in het buitengebied

Buiten

Ze houden van de natuur en daarom wonen ze ‘buiten’. Samen met hun vier kinderen. Hun mooie schuurwoning hebben ze laten bouwen op de plek waar ooit haar ouders een boerderij hadden. Een mooi gegeven. De woning is aardbevingsbestendig gebouwd.

Binnen

De benedenverdieping heeft veel ramen. Hierdoor kunnen ze van alle kanten van de natuur genieten. Ze hebben zicht over de landerijen en maken intens de seizoenen mee.

De voorwaarden: Buiten is belangrijk, dus geen meubels voor de ramen. Industriële stijl gecombineerd met een landelijke stijl en niet te strak. Gebruik van kleur maar niet hard en aandacht voor de natuur.   Tenslotte: niet te veel gebruik van hout. Ook vroegen ze mij na te denken over wandbekleding in de keuken, zodat ze boodschappenlijstjes kunnen ophangen.

Uit drie indelingsvoorstellen is dit indelingsplan gekozen.

Het advies bestaat uit een indelingsplan, een meubelplan, een verlichtingsplan, accessoires en kleur. Voor in de keuken een vlak met schoolbordverf gecombineerd met een plaat van kurk. Dit om de werkjes van de kinderen kwijt te kunnen.

Halverwege de kamer komt een sfeervolle driezijdige tunnelhaard. Hierdoor kunnen ze van alle kanten van het vuur genieten.

Ze zijn blij met het resultaat. Buiten is naar binnen gehaald. Een rustige indeling, nieuwe stoere meubels bekleed met natuurlijke materialen.  Accessoires en mooie verlichting en subtiel gebruik van kleur.