Metamorfose L-vormige Keuken

  • Interieuradvies

Metamorfose L-vormige Keuken

Er komt een nieuwe keuken. Tegelijkertijd wordt ook aan andere wensen aandacht besteed. Meer daglicht, gevoel van ruimtelijkheid, contact vanuit de keuken met de woonkamer waarbij de privacy gegarandeerd blijft.

Afscheiding

De muur die de woonkamer van de keuken scheidt is voor een deel doorgebroken. Hierdoor komt er niet alleen meer daglicht in de woonkamer, maar is er ook meer contact mogelijk vanuit de keuken en de woonkamer. Je kunt nu eventueel zelfs even ‘aan de bar hangen’.

Keuken

De keuken is strak en wit en heeft allerlei mooie details. Een grote kast aan de overzijde zorgt voor voldoende bergruimte. Hierdoor zijn de kastjes boven het werkblad niet meer nodig. Een mooie strakke afzuiginstallatie siert het geheel.

De ruime kast is zo ontworpen dat alle ruimte wordt benut. Het stoere wijnrek komt links en aan de rechterkant krijgen de kookboeken en glazen voorraadpotten een open plek.

Wit kan voor een kille uitstraling zorgen. Daarom is bij de aankleding ook gebruikt gemaakt van notenhout, dat voor een warme uitstraling zorgt.

Keukenvloer

Op de vloer ligt beuken parket. Dat is niet praktisch, omdat er in een keuken vaak wordt gemorst. Daarom zijn er (zeshoekige) tegels op de vloer voor het aanrecht aangebracht. De tegels gaan speels de hoek om richting de woonkamer waardoor ze de woonkamer verbinden met de keuken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s: www.woutersmitfotografie.nl