Mannenhuis

  • Interieuradvies
  • 15 aug 2014
  • Tineke Flik

Mannenhuis in Groningen

Man met zoon in doorzonhuis in Groningen. Een mannenhuishouding!

De vraag aan mij: Hoe krijg ik gezelligheid in de kamer?  Er is geen eenheid. Het speelgoed van de zoon mag er zijn, maar moet niet zichtbaar aanwezig zijn. Kun je nadenken over iets aan de wand maar ook over verlichting aan de donkergroene wand? Heb je ideeën voor accessoires? Het moet meer aangekleed en gezelliger worden. Heel veel vragen. Ik ga aan de slag!

De woonkamer is Z-vormig en heeft een donkergroene wand in de voorkamer die op het  noorden ligt. De wand aan de zuidkant heeft een donkere blauwgrijze kleur. Deze  kleuren mogen niet veranderen. Ook de meubels en de vloer blijven hetzelfde.

Op de Canadees eiken vloer komen twee karpetten met “geometrische vormen”. De karpetten geven de woonkamer warmte en gezelligheid. De kleine jongen kan hier met zijn autootjes spelen. Zijn fantasie kan de vrije loop hebben.

Aan de wand komt een afbeelding met cijfers en letters in een lijst. De kamer krijgt meer kleur met enkele kussens, met hier en daar een geometrisch accent.

Twee donkere rieten manden voor het speelgoed zijn decoratief, maar niet direct aanwezig achter de open trap. Door deze accessoires krijgt de kamer meer sfeer.

Door het combineren van enkele kleuren uit de voor- en achterkamer is de ruimte weer één geheel geworden.

Een robuuste betonnen vloerspot en een industriële vloerlamp lichten de donkergroene wand aan. Boven de eettafel een grote lamp die door zijn metalen kap een stoere uitstraling heeft. Mannelijke armaturen!