Woonboerderij

  • Interieuradvies
  • 01 okt 2013
  • Tineke Flik

Woonboerderij

Het is niet gezellig als je partner elke avond met de rug naar je toe aan tafel zit en bridge speelt op de computer.  Terwijl jij alleen op de bank zit en tv kijkt. Dat was de aanleiding om mij in te schakelen. “Breng ons bij elkaar”, was de opdracht. “Ook willen we meer gezelligheid in de woonkamer.  Haal er maar uit wat nodig is, maar de zitbank en fauteuils moeten blijven, evenals de plavuizen”. De plavuizen zijn gemêleerd oranjebruin, met af en toe een blauwgrijze vleug.

“Een nieuwe kast zou ook mooi zijn. En een eigen plekje om te lezen”.

De forse zitmeubels zijn gestoffeerd met  pilotenleer. Het gaat om een “love seat”, een twee en een twee-en-half persoonszitbank. De vloer en de zitmeubels lopen qua kleur in elkaar over en maken de kamer erg donker.  Evenals de zwarte tafel en het zwarte dressoir. Tijd voor warme aandacht!

De zwarte tafel en dressoir verdwijnen uit de kamer. Dat geeft ruimte. Door in de woonkamer een paar rustige neutrale tinten te  gebruiken wordt deze lichter. Dit komt de sfeer ten goede. De wand is nu wit met een warme blauwgrijze tint. Op de plavuizen vloer ligt een laagpolig karpet, waarop de zitelementen zijn geplaatst. Dit geeft eenheid. De nieuwe houten kast is licht van kleur en zit nonchalant in de verf. Hij past goed in de landelijke sfeer van de woonboerderij en zorgt voor verbinding met de woonkeuken die zichtbaar is door de glazen tussendeur. Alle in de kamer voorkomende kleuren komen onopvallend in de kast terug. Ook de nieuwe vloerlamp op een houten driepoot past in het landelijke geheel. Een eenvoudig fauteuiltje waarin je je kunt nestelen om in een boek weg te dromen heeft zijn plek gevonden bij het raam.  Naast de bank staat nu een mobiele laptophouder die, wanneer hij niet wordt gebruikt, opgeruimd kan worden.

Nu kunnen ze echt samen zijn.