Babykamer babykamer babykamer

Babykamer

  • Totaalplan
  • 03 apr 2016
  • Tineke Flik

Totaalplan babykamer

Wat het wordt dat willen we niet weten.

Een interieurontwerp voor een babykamer, dat is de wens. De voormalige werkkamer wordt ingericht als nieuwe babykamer.

Er zijn al twee kinderen, een jongentje van zes jaar en een meisje van vier. Nog een keer zwanger zijn was haar wens.

Die wens gaat in nu vervulling. De baby wordt omstreeks juli geboren, nog even wachten dus. Wat het wordt dat willen ze niet weten. Het is een verrassing.

De kamer waar de baby de eerste jaren van zijn jonge leven zal slapen ligt op het zuiden. Dat betekent veel zon en warmte. De afmetingen zijn 2.25 bij 3.40. Echt klein.

Ik kies daarom voor lichte kleuren. Lichte kleuren ogen ruimtelijker.

Frisse pasteltinten, geschikt voor zowel een jongen als een meisje. Pastel blauw en mintgroen. De marmoleum vloer heeft een grijsgroene kleur. Daar hoeft niets aan te gebeuren. Op de vloer komt een zachtgroene loper. Hij komt in de lengte te liggen, waardoor de kamer optisch groter lijkt.

Aan een wand komt een brede baan behang met een print van gezellige dikke ondeugende katten. Zo kan het kindje al vroeg wennen aan de huisdieren; twee katten. Een brede baan in plaats van een hele wand. Dit geeft een speels accent aan de kamer. Een eyecatcher.
Het bed is grijsblauw van kleur en heeft spijlen. De commode is onmisbaar. Hij is van blank hout en heeft vier laden met elk een ander dessin.

Een fijne schommelstoel past nog net in het kamertje. Lekker schommelen met de baby op schoot.

 

Laat de baby maar komen.