Voorjaarskriebels

Voorjaarskriebels in mijn lijf! Nog nagenietend van mijn fietstocht kom ik de woonkamer binnen. De zon schijnt heerlijk en ik word verwelkomd met de geur van kleine narcisjes die zachtjes mijn neus binnendringt. Daar wordt een mens blij van. De lente is in aantocht!

Lente staat in het teken van het ontwaken van de natuur. Frisse kleuren zoals geelgroen, mint, pastelblauw en roze horen bij deze tijd van het jaar. Als je ze op je in laat werken dan voel je de lente bij je binnenkomen.

Je ziet het overal om je heen. Niet alleen kledingzaken met mooi aangeklede etalagepoppen, maar ook andere winkels etaleren prachtige accessoires in de kleuren van de lente.

En dan je interieur. Dit mooie weer nodigt uit om eens even goed aan de slag te gaan. Maar waar moet je beginnen? Ruim eerst de winter uit je kamer want dat geeft meer ruimte. Letterlijk, maar ook figuurlijk. Maak vervolgens een plan van aanpak.

Nu wordt het te gek om voor elk seizoen nieuwe meubels of een nieuwe vloer te kopen, die horen bij de basisinrichting, daar torn je niet aan.

Gelukkig zijn er eenvoudiger oplossingen: als je de ruimte hebt zet dan je meubels eens van de winterstand naar de zomerstand. In plaats van te kijken naar het vuur in je houtkachel geniet je dan van de tuin, waar je de bloemenknoppen ziet ontluiken en vogels hard ziet werken om een nestje te maken.

voorjaarskriebels behangOok is het is leuk om je te oriënteren op een nieuw verfje of behang op een muurtje in de woonkamer. Bijvoorbeeld een bloemetjesbehang op (een deel) van een muur? Zeker niet oubollig, maar vrolijk!

Als je geen bloemetjesbehang kunt vinden, kun je altijd nog bloemen aan de muur tapen. Met een eenvoudige handeling tover je je interieur om in een vrolijke frisse omgeving.

Laat de natuur terugkomen in je huis en gebruik natuurlijke materialen zoals hout, leer en linnen. Zand en klei tinten passen goed nabij de vloer en hoe hoger je komt, meer blauw en groen, als ware het een bladerdak en lucht. Heb je geen tuin, dan creëer je er zo wel één…..in je interieur. Plaats als dit mogelijk is planten in de woonkamer.

Met accessoires kun je het geheel afmaken. De finishing touch! Denk aan kussens met dier-of plantenprints, glazen vaasjes met leuke veren, fotolijstjes of bloemen. Maar vergeet niet ‘less is more’.

Zo is het weer fijn thuiskomen!

 

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.